Onze ‘eetclub” Michelin restaurants
Wij hebben een eetclubje. Nu hebben heel veel mensen een eetclubje, dus dat is niet zo heel spannend op zich. Je hebt eetclubjes waar je om de beurt moet koken, eetclubjes waar gekookt wordt aan de hand van een bepaald thema, eetclubjes alleen voor mannen en ga zo maar door. Nu hebben wij een eetclubje, waar we sowieso niet zelf koken. Het is namelijk een eetclub, waarbij we onszelf 2x per jaar gigantisch verwennen met een bezoekje aan Michelin restaurant in en buiten Nederland. Op zich is dit misschien ook niet zo heel bijzonder, maar wat wellicht wel bijzonder is, is dat wij ons laten “sturen” door de chefkok van het te bezoeken restaurant naar het volgende restaurant. Een soort van estafette van Michelin ster restaurants.
“Onze eetclub, is een soort van estafette van Michelin restaurants”
Estafette
Deze “estafette” is ooit begonnen met een bezoek aan The Jane in Antwerpen en sindsdien gaan we dus 2x per jaar op pad.
Onze keuze voor een volgende restaurant kwam steeds voort uit een avondje google. Tijdens ons bezoek aan Ciel Blue in Amsterdam hadden wij de eer om plaats te mogen nemen aan de chef’s table die avond. De gastvrije ober heeft ons samen met het gehele team van Chiel Blue een geweldige avond bezorgd. Aan het einde van deze avond vroeg de ober ons of wij het volgende restaurant al hadden uitgezocht. Dit moesten wij ontkennend beantwoorden en zo kwam hij met de aanbeveling voor Tribeca in Heeze (zijn oude leermeesters). Hij schreef terplekke een “brief” en vroeg of wij deze voor hem wilde afgeven. Zo geschiedde en was er een traditie geboren.
Onze route..
Van The Jane naar Joelia. Van Tribica naar het persoonlijke De Leuf. Vanaf De Leuf naar de Treeswijkhoeve. Helaas kwam toen corona om de hoek kijken, maar afgelopen april was het eindelijk weer zo ver en gingen we op pad richting Harderwijk.
Op pad naar Harderwijk
Fietstour
Harderwijk ligt op anderhalf uur rijden van onze woonplaats en omdat we allemaal voor de volle 100% van het diner incl. wijnarrangement willen genieten, blijven we een nachtje slapen.
We willen ook zeker de omgeving ontdekken en hebben, om die reden, voor de middag een stadsfietstour geboekt bij Biketour Harderwijk. Stipt op tijd, op de afgesproken plaats, direct naast een grote parkeergarage in het centrum, stonden onze sportieve stadsfietsen al klaar. Een zeer enthousiaste jongedame nam ons die middag mee op pad. Onze eerste stop, tevens direct koffiestop, was bij de nog enige echte palingrokerij van Harderwijk, Dries van den Berg & Zn.
Na de koffie stappen we weer op de fiets voor een rondje Harderwijk. We fietsen door verschillende woonwijken en de gids vertelt op een enthousiaste wijze over de gewoontes en de geschiedenis van Harderwijk. We komen door het historisch centrum, langs de nieuw aangelegde boulevard en de laatste stop is bij de Oude Haven. Hierna gaan we op het gemak weer terug naar het beginpunt. Wij allemaal waren aangenaam verrast over de diversiteit van Harderwijk.






Michelin restaurant, ’t Nonnetje
Restaurant ’t Nonnetje 2* was de hoofdreden van ons bezoek aan Harderwijk. Op aanraden van de Michelinsterren chefkok Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve in Waalre werden wij in april 2022 met “de Brief” naar Harderwijk gestuurd. Dit is voor ons dus ook altijd een grote verrassing waar we terecht komen en wat we kunnen verwachten. De hint die we meekregen wa dat het restaurant een Portugees tintje heeft en daar moesten we het mee doen.
Bij binnenkomst bij ’t Nonnetje viel het kleinschalige en de intieme sfeer van het restaurant direct in zeer goede aarde. De gehele avond worden we in een ontspannen ambiance verwend door het gehele team en eigenaar en gastheer Robert-Jan Nijland.



Deze culinaire avond beginnen we met een fantastische champagne vergezeld met een verrukkelijke oester gecombineerd met asperge. SVH meesterkok Michel van de Kroft en brigade verrast ons de hele avond door met een grote diversiteit aan gerechten. We proeven inderdaad bij verschillende gerechten “het Portugese tintje”. De liefde voor Portugal is bij deze meesterkok gegroeid door de liefde aan zijn Portugese vrouw. Zoals het spreekwoord ook zegt “de liefde gaat door de maag” en dat proef je. Alle gerechten zijn met zeer veel liefde klaargemaakt!



“Het spreekwoord zegt niet voor niets “de liefde gaat door de maag” en dat proef je. De gerechten zijn met zeer veel liefde klaargemaakt!”


Kortom, we hebben een fantastische avond beleefd in ‘T Nonnetje 2* te Harderwijk! Uiteraard hebben wij eigenaar Robert-Jan Nijland gevraagd naar een aanbeveling voor een volgend restaurant. Het blijft nog even onder ons, maar de eerst volgende keer gaan we de landsgrenzen over…. Spannend en nu al weer zoveel zin in!!
Krijg je na het lezen van deze blog zin in nog meer leuke tips om uit eten te gaan?



eetclub Michelin restaurants, eetclub Michelin restaurants, eetclub Michelin restaurants, eetclub Michelin restaurants, eetclub Michelin restaurants, michelin restaurant, Michelin ster restaurant, michelin restaurant nederland, michelin restaurant, Michelin ster restaurant, michelin restaurant nederland, michelin restaurant, Michelin ster restaurant, michelin restaurant nederland,